Lån til oppussing av båt

Mange liker å gjøre ting selv, spesielt når det gjelder oppussing. Det å forvandle en bolig, bil eller båt fra skrap til nesten nytt, er en enorm tilfredstillelse for de fleste. Men, en må være innforstått med at det koster tusenvis av timer med jobb og ikke minst en stor sum med penger. De vanligste oppussingsprosjektene innen båt er trebåter. En gammel båt trenger ikke koste all verden, men oppussingen kan komme til å koste litt. Derfor er de fleste avhengige av et båtlån, for å få båten fikset og tilbake til fordums tider.

Lån til oppussing

Siden båten til å begynne med er gammel og ikke har den store verdi, så er det vanskelig å få til et vanlig båtlån i en bank. Det finnes heldigvis alternativer, som forbrukslån uten sikkerhet. Her trenger du ikke stille med egenkapital, men kan bruke lånet til det du måtte ønske. For å vite hvor mye du trenger å søke om i lån, så må du få laget en oversikt over kostnadene for båten og oppussingen. Prisen på båten gir ofte seg selv, men selve oppussingen er ikke et helt enkelt regnestykke. Det kan derfor anbefales å innhente litt hjelp om du føler deg på ukjent grunn.

Forbrukslån

Du har nå en ramme for de totale kostnadene og kan begynne å se etter et båtlån. Mange banker og finansieringsselskaper tilbyr forbrukslån på inntil kr 500 000. Når du søker om lån til prosjektet ditt, bør du ha vurdert hvor stort lån du trenger, slik at det er tilstrekkelig til alle kostnadene. Husk på at et lån blir en ekstrautgift i en periode fremover og du må ha økonomi til å betjene lånet. De fleste banker tilbyr nedbetaling på inntil 15 år og dette bør derfor gi deg overkommelige avdrag hver måned. Når du søker om et forbrukslån, vil banken eller finansieringsselskapet foreta en kredittvurdering. Ut fra denne vil de så fastsette hvilken rente du må betale. Den effektive renten vil formentlig ligge på mellom 12 og 17%. Det er ikke billig med slike lån, men fordelen er at du får svar innen kort tid og kan komme raskt i gang med prosjektet ditt.