Hva er fordelene med et kredittkort?

Fordelene er med et kredittkort kan være mange. Noen av disse er av mer praktisk art og andre igjen er av den mer økonomiske typen. Vi har sett litt på hva du egentlig oppnår ved å bruke et kredittkort.

Du kan handle når tilbudet er der

Et kredittkort kan brukes som et betalingsmiddel og dermed slipper du å tenke på kontanter. Dette er spesielt deilig når du er på ferie i et land med annen valuta. Da slipper du å veksle penger og med mer enn 300 millioner brukersteder kan du betale med kortet over det meste av verden. Siden kortet er et kredittkort betyr dette også at du ikke trenger å bekymre deg for om du har nok penger på kontoen i det du handler, pengene du har brukt trekkes først fra kortet på et senere tidspunkt. Det er dog viktig å huske på at du ikke kan bruke løs uten å tenke på kredittgrensen eller på det faktum at du faktisk skal betale beløpet tilbake.

Kredittkort som reservekapital

Med et kredittkort for du tilgang til en kredittramme, og denne kan du bruke til å oppfylle dine ønsker selv om du ikke har penger på bankkontoen når det gode tilbudet er der. Du kan også ha kortet liggende slik at du har tilgang til en kapitalreserve om du trenger det på et tidspunkt. Med et kredittkort slipper du også å måtte ut med depositumsbeløpet når du for eksempel booker en bil eller en overnatting på hotell. Betaler du derimot med et vanlig bankkort vil pengene bli trukket fra kontoen så snart du har bekreftet reservasjonen. Med et kredittkort vil kortet stå som garanti, og du trenger ikke å legge ut noe.

Tilgjengelig reiseforsikring

Det er alltid kjekt, og svært ofte nødvendig, å ha reiseforsikring. Mange kredittkort tilbyr dette som en del av kortet, og den eneste betingelsen er gjerne at du betaler 50% av reisens pris med kredittkortet. Da er du dekket og ofte er en eller flere andre i reisefølget også dekket av samme forsikring. Mange kredittkortselskaper tilbyr også rabatter når du er på restaurant, overnatter på hotell, shopper på nettet eller i butikker. Du kan også få rabatt når du tanker drivstoff. Noen kredittkort gir deg anledning til å spare opp bonuspoeng, som kan brukes neste gang du skal kjøpe flybilletter f.eks., eller solbriller.